Průvodce, jak Znovu Vytvořit Francouzskou Atmosféru s Shabby Chic a Provensálským Stylem

Shabby chic a provensálský styl jsou široce používány těmi, kteří milují atmosféru jižní Francie, aby znovu vytvořili elegantní a bukolické prostředí. Mezi hlavní prvky, které reprezentují tyto styly, patří jemné a jemné barvy, květinové vůně připomínající pole levandule a dřevěné doplňky s oživeným vzhledem. Pokud máte rádi přírodu, rozkvetlá pole a venkovskou atmosféru, je to užitečný průvodce, jak objevit a vybrat si, který ze dvou výše zmíněných stylů je pro zařízení vašeho domova vhodnější.



Shabby Chic: Elegance se starožitným efektem

Název shabby chic doslova znamená "ošumělý elegantní “. Ve skutečnosti se tento styl vyznačuje tím, že je opečováván do nejmenších detailů i přes zjevně zanedbaný efekt, který starožitné dřevěné prvky přenášejí na pozorovatele.
Zrodila se ve Velké Británii a svou inspiraci čerpá ze starobylých venkovských vil, které byly vybaveny impozantními lustry, měkkými sametovými závěsy a přepychovými pohovkami, aby se poté vyvíjely a staly se  jedinečným a originálním designem oceňovaným také v jiných evropských zemích, zejména ve Francii.
Termín "shabby chic “ se poprvé objevuje na a Britský časopis o designu v roce 1980. Naproti tomu v Itálii jsme o tomto stylu začali hovořit až od konce 80 let, kdy se začala prosazovat móda renovace starého nábytku, aby mu dodal nový a svěžejší vzhled. 



Klíčové principy stylu Shabby Chic

Základní prvky, které je třeba vzít v úvahu při rekonstrukci domu v tomto stylu, jsou: použití bílé barvy, materiály zařízení a výběr přirozenějších tkanin pro prádlo v domě. Jednou z nejpoužívanějších barev v nábytcích ve stylu shabby chic je neprůhledná bílá, často " zničená " nebo "špinavá", aby na nábytku získala starožitný a zažitý efekt. Z materiálů je preferováno dřevo ve světlejších odstínech a se starožitným efektem.
Přirozenost dřeva
 svým osobitým žilkováním s sebou nese příběh, který díky tomuto stylu dostává nový život.
A konečně, při výběru ubrusů, prostěradel a závěsů se upřednostňují surové a přírodní látky, jako je len a bavlna, v jejich světlejších odstínech, jako je bílá a béžová.


Viadurini doporučuje: je nezbytné vždy přidat  osobní dotek , abyste  obohatili místnosti vašeho domova o vzpomínky a předměty, které vyprávějí váš příběh.



 

Provensálský styl: rafinovaný a květinový

Provensálský styl se zrodil ve francouzském regionu Provence, kde najdeme voňavá levandulová pole, tyrkysová jezera a smaragdové řeky. Tyto krajiny přispívají k vytvoření tohoto stylu a definují jeho hlavní prvky, které připomínají romantickou, elegantní atmosféru s vintage příchutí. Provensálský nábytek je dokonalou rovnováhou mezi shabby chic a venkovským stylem, který se vyznačuje klasickým nábytkem, jako jsou konzoly a dřevěné stoly s oživeným efektem.
Nezbytností provensálského designu je: výběr správných materiálů pro nábytek, použití světlých bareva přítomnost nezbytných nábytkových doplňků pro provensálský domov.
Nejpoužívanějšími materiály v tomto stylu jsou kované železo na rám postele, dokonalé dřevo na vybavení obývacího pokoje, keramika na svítidla a litina na elegantní volně stojící vanu. Barevná paleta provensálského stylu připomíná jemné a pastelové barvy, jako je levandule a všechny odstíny fialové a lila.
A konečně, pokud jde o základní nábytek v domě zařízeném v tomto stylu, Viadurini nabízí nábytek funkční
 příborníky z recyklovaného dřeva získaného ze starých barůa nepoužívaných budov ideální pro dodání provensálského a živého doteku vašemu obývacímu pokoji. V prostoru na spaní zůstává hlavním hrdinou dřevo spolu s tepaným železem s nočními stolky, komodami a příborníky vyrobenými s mořeným, aby se zlepšilo stárnutí dřeva a jeho kresba.

Viadurini radí: pro připomenutí atmosféry regionu Provence je důležité vložitvázy s čerstvými květinami nebo voňavými rostlinami levandule, které připomínajíkvětinovou výzdobu zařízení. Pro rafinovaný finální dotek obohaťte svůj stůl francouzským porcelánem ručně malované.

Email Newsletter
Newsletter