Průmyslový styl: Inspirace 50. léty 20. století k zařizování smluvních nebo soukromých prostorů

Industriální styl je jedním z nejpoužívanějších ve světě nábytku, a to umožňuje návrhářům interiérů navrhovat domy s širokými prostory a vysokými stropy, hrubými stěnami, odhalenými cihlami a nábytkem vyrobeným převážně z materiálů, jako je dřevo a železo. 

Historie a původ industriálního stylu

Narozen v 50. letech v New Yorku, z obnovy a opětovného využití zapomenutých prostor, které dříve sloužily jako kanceláře, továrny, průmysl. Tyto prostory byly rekonstruovány a modernizovány, aby byly přeměněny na domy a byty. Americké filmy a televizní pořady spolu s pop artem přispěly k proslulosti tohoto stylu, který se tak začal šířit ve velkých metropolích a dostal se do všech evropských měst.


3 tipy pro dokonalé průmyslové vybavení

Rozhodnutí zařídit v tomto stylu začíná výběrem obytného prostoru : preferovány jsou lofty nebo otevřené byty , které mají velké místnosti, které dokonale imitují autentické průmyslové prostory.

Vyrovnávací čáry

Linie se vyznačují tím, že jsou střízlivé , zásadní a jasné . Nábytek má ve skutečnosti tendenci být vyroben s jednoduchým a zásadním designem, který zdůrazňuje jeho funkčnost. Hlavním rizikem je vytvoření chladného a vůbec nevlídného prostředí. Naším návrhem je vybrat velký, ale ne rozptýlený prostor, který pojme zařízení , které má dokonalou rovnováhu mezi čistými liniemi železa a jedinečností dřeva.
 

Dát nastavení historii

V industriálním stylu spočívá hlavní problém v nalezení dokonalé rovnováhy mezi šetrností k životnímu prostředí a opotřebovaným stylem , typickým pro industriální nábytek. 
V tomto stylu je nezbytné respektovat historii prostoru a tedy integrovat prvky, které jej tvoří, do vnitřního designu domu. Příkladem toho jsou obnažené trubky , trámy a cihly umístěné uvnitř těchto loftů přestavěných ze starých továren.
 

Nezbytný nábytek

Protože se jedná o velké a světlé prostory, je správné je vylepšit. Z tohoto důvodu je při zařizování domácnosti v tomto stylu nezbytné vybrat zásadní a působivé zařizovací doplňky . Robustní nábytek s jednoduchými, čistými geometriemi a rekultivovaným nábytkem, jako je starožitný nábytek na trhu se starožitnostmi.

 

Viaduriniho návrhy průmyslového stylu

Viadurini ve svých kolekcích vybralo některé vybavení, které je ideální pro zdobení vašeho domova v industriálním stylu. Pokud jde o osvětlení, u značky Viadurini Lighting najdete závěsná svítidla vyrobená z materiálů s dlouhou životností od zkušených řemeslníků, barevná keramická a železná nástěnná a stropní svítidla , která spojují funkčnost a krásu. Jedná se o jedinečné a originální kousky, které kombinují tradiční italskou řemeslnou zručnost s kvalitními materiály.

Viadurini doporučuje: Viaduriniho radou pro vytvoření dokonalé průmyslové atmosféry je použití hrubých materiálů, které plně vyjadřují kouzlo jednoduchosti jako je pryskyřičná nebo cementová podlaha a detaily z kovu, dřeva.

 

Email Newsletter
Newsletter