Retro Styl: Nábytek a Design Vždy Trendy

V tomto stylu se snažíme dát nový život nábytku a předmětům, které patří k naší minulosti a její módě. Tato volba se stává skutečnou cestou do historie designu s cílem vytvořit nábytek v retro stylu, který dokáže obohatit prostředí, do kterého je umístěn, a dodat mu elegantní, autentickou a nadčasovou atmosféru.

Nábytkové doplňky považované za zásadní ve vintage stylu jsou:

  • originální volně stojící vany z litiny s měděným, mosazným a koženým potahem. Tvary těchto van obohacené o honosné nohy zdobené zlatými a stříbrnými povrchy připomínají módu 20. let 20. století.

  • luxusní komody ze železa a surového dřeva, ideální pro vytvoření uklizeného a funkčního koutu v ložnici.

  • stojací lampy a stolní lampy v retro secesním stylu pro osvětlení místností vašeho domova příjemným světlem.

Historie a zajímavosti tohoto stylu

Vintage móda se zrodila v poválečné Americe, období, ve kterém se prosadily první kultury a subkultury mládeže. Od pařížských existencialistů 50. let až po takzvané „děti květin“ 60. a 70. století se díky hippies zrodil pravý vintage styl. Tyto děti s nízkým rozpočtem, ale velkou kreativitou se vydaly na trhy plné oblečení a předmětů z minulosti, aby daly volný průchod své kreativitě. Cílem bylo uzdravit se staré oblečení a nábytek vytvořit něco jedinečného a originálního. Jasné prohlášení nezávislosti tomu světu, do kterého se necítili patřit.

Termín Vintage pochází z francouzského slova "vendenge", které se používalo k označení vín vyrobených v nejlepších letech, a proto jsou považována za hodnotná. Etymologie zdůrazňuje, jak plynutí času zvyšuje hodnotu produktu. Milovníci vintage ve skutečnosti vidí přidanou hodnotu a potenciál, který lze v minulosti využít.

Charakteristiky vintage v zařízení obývacího pokoje

Krása vintage stylu je v možnosti si jej upravit podle svých představ.
Jednoduchý zařizovací prvek jako je mosazný lustr s klikatými tvary okamžitě dodá místnosti retro nádech a vytvoří v obývacím prostoru hřejivou atmosféru. K doplnění vybavení bude pohodlná pohovka s dřevěnou konstrukcí a koženým čalouněním jako stvořená pro přivítání vašich hostů. Dalším charakteristickým prvkem tohoto stylu je přítomnost předmětů, jako jsou: vintage vázy, hodinky a telefony, které lze nalézt na typických bleších trzích.

Vintage styl zařizuje koupelnu

Pro znovuvytvoření koupelny v retro stylu, kde se jakoby zastavil čas, nemohou chybět stylové volně stojící vany e vintage, která vás zvou k dlouhé relaxační koupeli, a vintage umyvadla, která svými tvary vyprávějí příběhy minulé éry. I když se tato retro volba může zdát jako prostý návrat zpět, není tomu tak, jde spíše o nádherné splynutí se současností. Retro keramická koupelnová svítidla se snoubí se zlatými a mosaznými kohoutky a nabízejí nejen nostalgickou estetiku, ale také pohodlí současné funkčnosti. Každý detail, od odvážně vzorovaných tapet až po knoflíky skříněk, je vybrán tak, aby oslavoval minulost a přitom stále zahrnoval vymoženosti současnosti. Tato koupelna kombinuje to nejlepší ze dvou světů a vytváří jedinečný a personalizovaný zážitek pro každého, kdo vstoupí.

Viadurini radí: pamatujte, že zvláštnost retro stylu spočívá právě v jeho nedokonalosti a ve schopnosti vylepšit minulost a odkaz, který nám zanechal.
Produkty, které mohou být zajímavé
Email Newsletter
Newsletter