Skandinávský styl a severoevropské trendy

Účel, aby byl váš domov pohodlnější jen s několika věcmi, je možný v severském nebo skandinávském stylu. Tři nejdůležitější prvky, které charakterizovaly skandinávský styl, jsou: horké přikrývky, dřevěný nábytek a světlé barvy.


Historie severského stylu

Tento specifický styl, velmi oblíbený v bytovém zařízení, pochází ze zemí severní Evropy. jeho cíle nejsou estetické, ale spíše funkční; zútulní všechny ty chladné prostory ve vašem domě, které se vyznačují velmi chladným klimatem, zejména v zimě. Jeho sláva závisí na tom, že se nehodí pouze k horským domkům, ale může se hodit i do domů v blízkosti moře nebo měst, protože se tak dá znovu vytvořit útulná a elegantní atmosféra přijímající filozofii esenciálnosti.

 


Pokyny pro zařizování ve skandinávském stylu

Jednoduché a zásadní linie

Pro realizaci severského stylu zařizování je nezbytné dodržovat některá velmi přesná pravidla. Za prvé, jak jsme již uvedli, v tomto stylu se nábytek nevybírá pro svou estetiku, ale pro svou funkčnost, takže minimalistický nábytek je nezbytný. Pokoje v severských domech jsou čisté, uklizené, prostorné a světlé.
 

Filozofie hygge                                                                                         

Vlastností, kterou rozhodně není radno podceňovat, je komfort. To, že je jednoduchý a funkční, neznamená, že je studený a odtržený. Charakteristickým rysem skandinávského stylu je použití několika funkčních prvků k vytvoření příjemného prostředí, ve kterém můžete relaxovat a být šťastní.


Materiály, látky a barvy

První volbou materiálu je jednoznačně dřevo, a to jak kvůli spojení severských zemí s přírodním prostředím, tak kvůli jejich sklonu k udržitelnému přístupu. V domácnostech zařízených v tomto stylu se hojně používají
parketové podlahy.

Další materiály, které ladí se dřevem, jsou kámen, kůže a přírodní látky, které jsou hlavně teplé a měkké.
Nejteplejšími látkami jsou: vlna, bavlna, len a svého času i kožešina, nyní nahrazená syntetickou kožešinou. Co se barev týče, na první pohled je vidět, že bílá a obecně jsou preferovány jemné, světlé barvy. Důvodem je potřeba dopřát domovu světlo, vzhledem k tomu, že zimní měsíce se vyznačují téměř absencí přirozeného světla.
Oblíbenými barvami a tóny tohoto stylu jsou proto neutrální a přirozené barvy, i když v některých případech je pro vytvoření pěkného kontrastu použito pár doteků černé.


 

Viadurini Living; návrhy obývacího pokoje v severském stylu

Kolekce Viadurini Living nabízí nábytek v severském stylu , který je ideální pro zdobení vašeho obývacího pokoje. Elegantní rozkládací pohovky pro přivítání vašich hostů a křesla pro vytvoření dokonalého čtenářského koutku. Hřejivé látky, jako je samet a vlna, jsou ideální pro obohacení obývacího pokoje o doplňky, jako jsou měkké koberečky, měkké přikrývky a pohodlné pufy. Chcete- li vytvořit nezbytný a organizovaný efekt, který si přejete, jednoduše vyberte nábytkové prvky s čistým designem.


Viaduriniho tip
: pro vytvoření hřejivé a útulné atmosféry v místnostech doporučujeme umístit přírodní voskové svíčky a pokojové vonné tyčinky umístěné na polici u vchodu vás obklopí vaší oblíbenou vůní pokaždé, když se vrátíte domů.
Produkty, které mohou být zajímavé
Email Newsletter
Newsletter