Zahradní nebo Venkovní Židle: Průvodce 3 Kritérii, Jak si Jej Vybrat

3 kritéria pro výběr zahradní židle.

Tyto zahradní židle jsou spolu s tabulkami, základní bytové doplňky pro ty, kteří chtějí, aby zdobí zahradu a ujistěte se, že máme určitý styl a extra dotek třídy. V závislosti na tom, jaké použití chcete, budete mít možnost vybrat si mezi různými typy židlí. Liší se designem, ale také tvarem, velikostí a stupněm pohodlí.
Židle jsou doplňkem, který nesmí chybět na zahradě nebo terase, zejména v létě. Venkovní židle lze použít pro venkovní stolování, relaxaci nebo dokonce spaní.

Být nábytkovým doplňkem, stylem a designem je důležité a může to změnit; ať už si koupíte samostatnou židli nebo zahradní soupravu, je dobré zvolit pohodlný, ale praktický model odolný vůči povětrnostním vlivům. Mnoho venkovních zahradních židlí lze snadno přesunout nebo stohovat, aby se ušetřilo místo.

Je proto dobré věnovat pozornost také materiálu, který si vyberete. Zahradní židle jsou venkovní doplňky vystavené slunci, dešti a různým teplotním změnám, o které není vždy snadné se postarat. Nezbytná údržba je tedy aspekt, který nelze přehlédnout.

Kliknutím sem zobrazíte katalog našich zahradních židlí!

První kritérium: pohodlí a styl.

Vyberte si model se šířkou a hloubkou sedadla vhodnou pro vaši fyzickou konformaci. Materiál také hraje důležitou roli. Pokud jsou textilní modely pohodlnější, ostatní materiály nabízejí možnost přizpůsobení pomocí polštářů sedáku nebo polštáře s opěradlem. Pro větší pohodlí jsou k dispozici područky, kterými jsou často vybaveny stohovatelné zahradní židle.

Estetiku a styl zahradních židlí je možné zvolit v kombinaci, ale také v kontrastu s těmi zahradního stolu, pro neobvyklý a neobvyklý efekt. Od přírodního odstínu dřeva až po elegantní design tkané pryskyřice, procházející ročníkem tepaného železa nebo rafinovanou moderností z oceli a hliníku... Rozsah materiálů je stejně široký jako dostupné barvy.
V neposlední řadě dostupný prostor ovlivňuje konečnou volbu. Tyto stohovatelné židle jsou v tomto smyslu, je ideální pro úsporu místa.

Druhé kritérium: Materiál.

Můžete si vybrat z mnoha materiálů v závislosti na stylu vašeho zahradního nábytku, ale také na ceně a potřebách údržby.

Zahradní židle ze dřeva

Dřevěná zahradní židle fascinuje svým přirozeným stylem a odolností. Můžete si vybrat mezi různými evropskými esencemi (borovice, akát, dub atd.) Nebo exotickým dřevem (teak, itauba, cumaru atd.).
Kompozitní dřevěné zahradní židle jsou vyrobeny z dřevěných vláken a plastového materiálu, což je směs, díky které jsou odolné proti hnilobě bez rizika štěpení nebo prasklin. Nevyžadují žádnou zvláštní údržbu.

Ocelové zahradní židle

Ocelové zahradní židle mají rozhodně moderní vzhled. 
Nerezová ocel se  nebojí vody ani ultrafialového záření.

Hliníkové zahradní židle

Také v moderním stylu vynikají hliníkové zahradní židle svou odolností proti špatnému počasí (déšť, mráz, teplo) a korozi. Jsou lehké a proto se velmi dobře pohybují, ale lze je snadno převrátit silným větrem.

Zahradní židle z tepaného železa

Jsou to bukolické a romantické židle par excellence. Obzvláště pevné.

Pryskyřičné zahradní židle

Díky plastovému materiálu (polypropylen, polyethylen), z něhož jsou vyrobeny, jsou zahradní židle z pryskyřice lehké, odolné proti hnilobě a odolné proti špatnému počasí. Jsou velmi ekonomické, zejména ve verzi se vstřikovanou pryskyřicí.
Tkaná pryskyřice, nazývaná také polyratan nebo syntetický ratan, příjemně reprodukuje tkaní ratanu.

Zahradní židle z textilu

Textilene je tkanina složená z vazby z polyesterových vláken, velmi odolná proti špatnému počasí a UV záření. S rámem ze dřeva, oceli nebo hliníku je židle se sedákem a opěradlem z textilu obzvláště pohodlná. Další plus: k čištění postačí mýdlo a voda.

Třetí kritérium: Rozměry

Hloubka a šířka sedadla

Zahradní židle s hlubokým a širokým sedákem nabízí větší pohodlí než menší model, ale je také objemnější.
Je však zbytečné volit židli, která je příliš hluboká pro tělo, protože by hrozilo, že bude nepohodlná.

Výška sedadla

Výška sedadla je vzdálenost, která odděluje sedadlo od země, a musí odpovídat výšce stolu, ke kterému bude poté kombinována.
Například u vysokého koktejlového stolu by měla být výška 75 cm, ve srovnání s 46 cm u klasické zahradní židle.
Produkty, které mohou být zajímavé
Email Newsletter
Newsletter