Vyberte si Ekodesign a Zařiďte svůj Domov Udržitelným Způsobem

Udržitelnost a péče o životní prostředí jsou vzhledem k probíhající změně klimatu velmi aktuální a diskutovaná témata. Stále více lidí se proto snaží osvojit si chování k ochraně životního prostředí a jeho zdrojů.

Tento trend se odráží v různých oblastech našeho života, od oblečení až po výběr přírodě šetrného nábytku, aniž bychom museli obětovat estetiku, odolnost nebo kvalitu. Ekodesignový nábytek neztrácí svou schopnost odolávat a vydržet časem při zachování svých kvalit.

Udržitelný nábytek je nábytek vyrobený z recyklovaných materiálů, které lze v budoucnu znovu použít ve výrobním procesu.

 

Ekologické materiály

Materiály, které nejvíce používají ekologicky uvědomělí designéři, jsou ty, které se nacházejí v přírodě nebo jsou získané z procesu recyklace. Mezi nejznámější patří dřevo (certifikát FSC® garantuje jeho původ a odpovědné hospodaření v lesích), bambus, hliník a recyklované plasty.
 

  •   Dřevo: ekologický materiál par excellence

Při zpracování využívá málo fosilních paliv, je přirozeně izolační a pochází z obnovitelných zdrojů. V nábytku se nejvíce používá v doplňcích do obývacího prostoru, jako jsou příborníky, kredenzy, komody a televizní stolky, které kombinují klasický a moderní styl.

  • Bambus

Tato rostlina je považována za udržitelnou díky své schopnosti růst v místech s vysokou mírou sucha, protože nevyžaduje velké množství vody.

Je zcela biologicky rozložitelný a extrémně odolný , proto je považován za výborný materiál pro zahradní nábytek .

  • Hliník

Hliník má schopnost nekonečně recyklovat , aniž by ztratil své vlastnosti, jako je pevnost , lehkost a lesk. Neoxiduje, nekazí se a je odolný proti kolizím. Je ideální pro výrobu jídelních a konferenčních stolků do barů a hospod.

  •   Recyklovaný plast

Proces přehodnocování a optimalizace plastového odpadu šetří zdroje a suroviny, bojuje proti znečištění omezením emisí CO2 do atmosféry a využíváním skládek. Tímto způsobem lze plastům vdechnout nový život a vytvořit udržitelné zařízení s dlouhou životností.


Viadurini a Ecodesign

Viadurini se zavazuje zajistit přítomnost ekologických produktů ve svých kolekcích. V kolekci Viadurin Living jsou příborníky vyrobené z recyklovaného mangového a akáciového dřeva perfektní pro vybavení obývacího prostoru v etnickém stylu. V jídelně je naopak volba jídelního stolu v kombinaci se židlemi z recyklovaného polyetylenu ideálním zařizovacím doplňkem, který spojuje funkčnost a estetiku. Konečně, dokonce i při volbě topného systému Viadurini navrhuje jako první na světě ekologickou termochladničku vytvořenou díky procesu recyklace mramorového prachu, odpadního prvku z lomů.

Produkty, které mohou být zajímavé
Email Newsletter
Newsletter