Skleněné Stoly: 8 Důvodů, Proč Zolit Sklo

8 důvodů, proč preferovat sklo jako materiál pro váš stůl.

Sklo je všemi výrobci stolů považováno za nejmodernější materiál , který lze použít, je to dáno tím, že v kolektivní představě, když si představíme stůl, představíme si jej ze dřeva nebo tepaného železa. nebo v kameni, všechny pevné a robustní prvky; zatímco skleněné stoly jsou představovány jako jemné stolky, téměř na vystavení, obtížně umístitelné jako kuchyňské nebo jídelní stoly a tudíž použitelné každý den... tento způsob vidění skla jako hlavního materiálu stolu je zcela mylný.

Díky moderním technologiím a různým procesům už sklo nemá co posílat z hledisk aodolnostiarobustnosti v průběhu časuk těm svým předchůdcům, což vám umožní zařídit jakýkoli typ prostoru v domě, od obývacího pokoje až po kuchyni; budete si moci vychutnat průhlednost a vizuální lehkost skla, zejména pokud jde o stoly, elegance a střídmost tohoto materiálu nemá obdoby, a to bez ohledu na typ stolu, o kterém mluvíme, také procházení konzolí a kávy tabulky. obývací pokoj.
Bez ohledu na tvar, velikost, estetiku a vlastnosti, které charakterizují každý model, je v zásadě skleněný stůl stále schopen dokonale se přizpůsobit mnoha použití a perfektně zapadne do jakéhokoli typu prostředí, bez ohledu na styl zařízení, který jej charakterizuje: samozřejmě v závislosti na V případě, že se rozhodneme pro zcela odlišné typy stolů, přesto je spojuje přítomnost skla.

Hlavním  rysem skleněných nebo křišťálových  stolů, který je vede k tomu, že jsou obzvláště ceněny, je právě průhlednost, která odráží světlo a vytváří příjemné efekty a kontrasty , díky nimž je vše jasnější : dnes se na to hodně zaměřujeme, také proto, že transparentní nábyteknezatěžujte prostor , ale ponechte více prostoru místnostem, téměř mají tendenci mizet a vkládat samy sebe jako extrémně diskrétní přítomnost.

Kolekce Viadurini nabízí různé modely skleněných stolů a kombinace desky a podnoží, dostupné v různých materiálech, barvách, tvarech a velikostech.




1 - Proč zvolit sklo na jídelní stoly

Skleněný stůl se vyznačuje tím, že je všestranný a snadno se přizpůsobí jakémukoli typu nábytku. Designový skleněný stůl je kus nábytku, který udělá každé prostředí sofistikovaným, ale zároveň moderním. Dále transparentnost, odraz světla a barevné projekce s prizmatickým efektem dělají ze stolu hlavního protagonistu prostředí. A konečně, skleněný stůl je pevný a odolný proti nárazu, nepoškodí se teplem a ve srovnání s jemnějším dřevěným stolem se snadno nepoškrábe.

2 - Do kuchyně se hodí i skleněný stůl

Vložení skleněného stolu do kuchyně by mohlo být optimální volbou, zvláště pokud se jedná o obývací pokoj. Pochybnosti, které se na ni mnozí ptají, se vzhledem k její poloze týká především čistoty. Sklo má jedinečnou zvláštnost, která ho odlišuje od kovu, dřeva nebo keramiky, a to v tom, že jej lze opakovaně čistit jakýmkoli saponátem, i velmi agresivním, čímž je z hygienického hlediska naprosto sterilní.

3 - Tvar skleněného stolu: obdélníkový nebo kulatý

Vycházeje z toho, že tvar je úzce spjat s typem prostředí, do kterého chcete tabulku vložit, a proto je vázán na prostor, který máte k dispozici.
Obecně lze kulatý stůl umístit do menší místnosti. Vlastnost kulatosti ve skutečnosti dodává prostředí harmonii a bude opticky větší. Naopak obdélníkový skleněný stůl se hodí spíše do velkého prostoru, kde si najde své správné místo k zvelebení naplno.
To jsou jen nápady, které se nemusí nutně řídit, ale s jistotou můžeme říci, že tvar na vlastnostech stolu nemění absolutně nic.

4 - Stylové kombinace se skleněným stolem

Normálně je skleněný stůl umístěn nebo spojen s moderním a současným nábytkem, ale jeho proslulá všestrannost ho umožňuje kombinovat s jakýmkoliv typem stylu. Dodává prostředí vytříbenou a jedinečnou atmosféru a umožňuje vám opticky si pohrát s kontrasty světel a barev. Zkuste ji umístit do obývacího prostoru s klasickým vkusem, dodá ten šik nádech veškerému nábytku. Nebo jej zkuste zkombinovat s jinými materiály, abyste zjemnili ultramoderní efekt.
V praxi je transparentní jako houba stylů, odráží styl, který ji obklopuje, takže je dokonale přizpůsobivý.

5 - Stůl z extra čirého nebo kouřového skla

Výběr extra čirého nebo kouřového skla závisí jak na osobním vkusu, tak na typu nábytku, protože obě barvy lze přizpůsobit jakémukoli kontextu designu. Jedním aspektem, který je třeba vzít v úvahu, by mohl být stupeň jasu v prostředí. Pokud je místnost malá a tmavá, je vhodnější zvolit stůl z extra čirého skla, naopak pokud je místnost velká a světlá, může padnout volba na stůl z kouřového skla.

6 - Bezpečnost skleněného stolu

Existuje několik technologií, díky kterým je sklo odolné a bezpečné ještě více než jiné materiály. Kalení je proces, který zvyšuje odolnost proti nárazu a teplu až pětinásobně oproti běžnému sklu.
Stratifikace neboli laminace je proces, který zahrnuje vložení velmi tenké plastové fólie mezi 2 skleněné desky. Sklo je tak odolnější a v případě rozbití zůstávají úlomky skla slepené, aby nedošlo k jejich rozptýlení a zranění osob. Kromě toho jsou stoly vybrané společností Viadurini navrženy pomocí silných skleněných tabulí od 12 do 20 milimetrů, které nabízejí velmi vysokou strukturální pevnost.

7 - Skleněné stoly se prodlužují

V kolekci Viadurini jsou modely rozkládacích skleněných stolů, ale také dřevěné nebo kovové. Ve skutečnosti si velmi často myslíme, že skleněné stoly není vhodné natahovat, protože jsou příliš jemné. Naopak, moderní výrobní a zpracovatelské techniky umožnily vytvářet a vyrábět modely rozkládacích skleněných stolů, které by uspokojily potřeby mnohých.

8 - Snadné čištění skla

Čištění skleněného povrchu je jednodušší, než si myslíte. Pro mnoho lidí je tento faktor hlavní překážkou při výběru skleněného stolu, protože se obávají, že na nich zůstanou pruhy nebo se vytvoří škrábance. Pro každodenní čištění stačí použít hadřík z mikrovlákna navlhčený vodou, alkoholem nebo speciálním čisticím prostředkem na sklo a rozetřete povrch. Pro důkladnější čištění, například pro odstranění kávy, vína nebo jiných zbytků, můžete použít tekutý odstraňovač vodního kamene nebo i bělidlo zředěné vodou. Místo toho je malým trikem, jak se vyhnout tvorbě typických svatozářů, osušit sklo ihned po čištění suchým bavlněným hadříkem. Na kouřovém skle je obecně efekt svatozáře mnohem méně viditelný.
 
Kliknutím sem zobrazíte naši kolekci skleněných stolů.
Produkty, které mohou být zajímavé
Email Newsletter
Newsletter