8 Tipů, Jak si Vybrat Domácí Vytápění s Designovými Radiátory

To je nejlepší čas rozhodnout se obnovit svůj topný systém doma, nahradí nyní zastaralé radiátory a nahradit je něčím, co se nyní stává více a více populární v Evropě, vyhřívané ručník kolejnice a elektrickými nebo hydraulickými radiátory.

Tyto elegantní a vytříbené způsoby vytápění kombinují 3 jednoduché a nepostradatelné vlastnosti: design, účinnost a inovace.

Nejlepší společnosti a nejvíce specializovaní designéři a architekti se rok co rok snaží vytvářet inovativní a originální řešení vytápění, které hraničí s konceptem uměleckých děl . Viadurini, E-Commerce specializující se na výběr vyhřívaných věšáků na ručníky, je první společností, která nabízí ohřívač ručníků v Itálii a na evropském trhu.

Z různých potřeb, které mohou nastat při renovaci bytu, se ukazuje, že renovace domu pomocí dekorativních prvků, které jsou zároveň také funkční.

Tip 1 - Kdy renovovat nebo vyměnit topný systém?

Odpověď je jednoduchá, v létě vždy lepší. Absolutně nejvhodnější období pro zahájení práce. V létě budete mít nespornou výhodu, že při renovaci nebudete trpět zimou a především při vypnutém topném systému by se zkrátila pracovní doba, což také ušetří mzdové náklady.

Tip 2 - Vezměte v úvahu velikost oblasti použití

Měření jsou zásadní při rozhodování o změně vašeho radiátoru. Doporučujeme vám tedy provést přesná měření místnosti, kde bude umístěn radiátor.
Vzhledem k tomu, že radiátory mají různé stupně výkonu, byl vytvořen jakýsi elementární graf, který vám okamžitě pomůže pochopit, na základě velikosti místnosti, kolik energie budete potřebovat.

Stručně řečeno, bude nutné získat objem místnosti , vypočítat její povrch (šířka x délka) a poté ji vynásobit výškou.

Dále je třeba věnovat pozornost detailům: zda jsou nebo nejsou okna (okna, francouzské dveře, střešní okna atd.). Kromě toho jsou při výpočtu tepelného výkonu potřebného k vytápění místnosti tyto údaje zásadní pro identifikaci koeficientu, který bude poté vynásoben objemem ošetřené místnosti.

Tip 3 - Ze které místnosti začít instalovat radiátor?

Chcete-li hovořit o estetice, je radiátor součástí mnoha vizuálních efektů díky mnoha tvarům a liniím, proto se doporučuje na místech, kde jej lze obdivovat, jako jsou jídelny, obývací pokoje a koupelny.
 

Tip 4 - Kam instalovat radiátor?

I tam, kde existují pravidla, která je třeba nejlépe dodržovat; pro optimální výtěžek by bylo nejlepší místo na stěnách, které dávají ven z domu, pokud existují tak, aby se snížily proudy studeného vzduchu, které pronikají do domu, čímž se zaručí lepší výnos.

 Tip 5 - Který radiátor zvolit?

 Na tuto otázku neexistuje přesná odpověď, protože každá situace by měla být analyzována, ale obecně můžeme poradit.

 Verze na trhu je mnoho, ale nejběžnější jsou:

 - trubkový radiátor

 - deskový radiátor

 - vyhřívaný věšák na ručníky s krytem.

 Když je potřeba mít hodně energie, jsou pro lepší využití vhodné modulární radiátory (trubkové nebo podobné), protože díky modularitě mají teoreticky nekonečné výnosy a přizpůsobují   se prostorům, které jsou schopné počítat s různými výškami, hloubkami ( počet sloupců) a šířky (počet elementy).

 Pokud naopak máte málo místa, měli byste se rozhodnout pro deskový model, který na jednotku povrchu má vyšší výtěžek. A konečně, pokud chcete desce dodat estetický doplněk,   můžete si vybrat ty, které mají speciálně navržený kryt.





Tip 6 - Hydraulický, elektrický nebo smíšený chladič?

Ve všech 3 verzích poskytuje chladič to nejlepší a neexistuje žádná skutečná kategorie, která by zvítězila nad druhou. Každý z nich se přizpůsobuje konkrétním potřebám.
Aby bylo možné si vybrat, je ideální zvolit radiátor se smíšeným provozem, tj. Takový, který pracuje jak s vodou, tak v elektrickém režimu. Výhodou zařízení Mixed je, že je velmi univerzální, zejména v přechodných obdobích, kdy při vypnutém systému ústředního topení můžete zvolit (elektrické) vytápění místností v domě, které zůstávají chladnější, například koupelny. Navíc v dobře izolovaných domech lze dosáhnout vynikající tepelné pohody s minimálním výdajem energie.

V případě instalatérů bude připojení stěží stejné jako starý radiátor, protože tvary radiátorů jsou často různorodé a neobvyklé. Z tohoto důvodu je nutné během fáze renovace znát prostory a velikosti, zatímco u elektrických verzí je nutné počítat s vložením vhodné zásuvky.

Tip 7 - Jaký materiál zvolit?

Hlavními materiály jsou hlavně 3:

  • Litina - zapsala se do historie a v této oblasti se stále používá, díky čemuž je radiátor těžký, ale má vysokou schopnost zadržovat teplo, negativní je, že se pomalu zahřívá.
  • Hliník - Materiál, který je díky novým nízkonákladovým metodám zpracování stále dostupnější pro každého. Má vysoký tepelný výkon a obvykle jsou modely s konkrétnějším designem vyrobeny z tohoto kovu.
  • Ocel - Vysoce kvalitní materiál s vynikající tepelnou kapacitou.
  • Sklenka

Tip 8 - Koho požádat o podporu instalace?

Ať už je výběr radiátoru jakýkoli , bude zásadní požádat o podporu odborníky, kteří sestaví radiátory čistým způsobem. Pro připojení potrubí a průchod horké vody uvnitř radiátorů budete muset kontaktovat instalatéra. Jeho zásah bude nezbytný, pokud bude použita technologie kotle nebo technologie termokrbu, ještě více, pokud bude nutné vyměnit potrubí pomocí materiálů nejnovější generace. V případech, kdy jsou vybrány elektrické radiátory, budou vybaveny zástrčkou, která se zasune do příslušných zásuvek.Infračervené zářiče jsou i přes elektřinu vybaveny bezpečnostními systémy v souladu se zákonem, které umožňují jejich umístění i v koupelnách, v blízkosti umyvadel nebo van.

Bonusový tip: Kliknutím sem zobrazíte naše exkluzivní možnosti radiátorů.

Produkty, které mohou být zajímavé
Email Newsletter
Newsletter