Pánev a varná deska zůstávají horké po mnoho hodin, takže buďte opatrní.
Po použití můžete oheň uhasit vodou nebo ho nechat přirozeně vypnout. Žhavé uhlíky mohou trvat déle než 24 hodin . Nepokládejte kryt ABS nebo integrovaný kryt na varnou desku.
Čištění varné desky
Během používání je udržován naolejovaný a během vaření očištěn od zbytků potravin seškrábnutím povrchu špachtlí a odstraněným zbytkem do ohně.
Po dokončení vaření dobře rozprostřete povrch ještě horkého povrchu a odstraňte veškeré nečistoty a usazeniny.
Studenou deskou opět seškrábněte a celou horní část včetně bočního okraje protřete ocelovou vlnou (to samé platí pro COMBI, KOUŘENÍ a příslušenství).
Naolejujte celou horní část a okraj znovu olivovým olejem, aby povrch nezůstal ve styku se vzduchem a vodou.
Důrazně doporučujeme po dobrém vychladnutí a vyčištění zakrýt horní část KRYTEM v ABS nebo plně zakrýt celý gril. Pokud varná deska není dostatečně chráněna, má sklon ke korozi, nutí další použití k čištění kartáčem a ocelovým kartáčem.
Vyprázdnění popela
Při každém použití musí být zbytkový popel odstraněn (počkejte 1 celý den, než uhlíky vymřou).
Lze jej odstranit špachtlí přímo z otvoru varné desky a pokud zůstanou zbytky, otevřete dna dna, popel spadne dolů - potom umístěte pod nádobu, abyste ji nashromáždili = nikdy neotvírejte dvířka tahem, když je funkční žhavé uhlíky spadly na dřevo pod nimi a mohly by se vznítit.
Po vyčištění dvířka správně přemístěte (má také bezpečnostní funkci, která zabrání pádu žhavých uhlíků na podkladové dřevo při jeho spalování).
Pánev je vyrobena z kortenové oceli, takže v průběhu času vytvoří přirozenou oxidaci oceli, která ji bude chránit , pokud nebyla objednána spři oxidaci a blokování toho samého bude v takovém případě mnohem menší riziko znečištění dotykem oxidovaného povrchu.
Objevte naše 3 špičkové grily s pánev na dřevo:
1 - GIORGIONE
2 - HEINZ
3 - FERRAN