Pohár z leštěné mědi s mosazným uchem, 6 kusů vyrobený v Itálii.
Tento hrnek vyrobený výhradně z hladké mědi má odolnou mosaznou rukojeť . Ideální pro koktejly, zejména pro Moscow Mule, který se podává výhradně s měděným venkovským hrnkem, uvnitř musí být zcela bez cínu.
Funkční a elegantní design představuje jedinečný kousek , protože předmět pochází z řemeslného zpracování mědi podle italské tradice , vyráběné po staletí s maximálním důrazem na detail a nezměněnou odborností měditepců.
S plným respektem k italské tradici a kvalitě je zcela ruční výroba výsledkem silné syntézy mezi vášní a uměním, které dává život jedinečnému a vzácnému předmětu.
Výjimečná kvalita a rafinovanost, každý předmět a každý jeho detail jsou výsledkem pečlivého zpracování prováděného přísně ručně mistry měditeče.
Měděné nádobí pro kulinářské použití je ve skutečnosti celé ručně modelováno tepání na konkrétní železné tyče dřevěnými paličkami a speciálními kladivy pro malé výroby, nebo soustruhem pro větší.
Tato technika zpracování dodává mědi esteticky zdobený vzhled, ale především ji činí odolnější vůči opotřebení , pro efekt molekulárního tvrzení.
Nakonec se čištění a leštění provádí ručně pomocí biologicky odbouratelných produktů a nakonec se leští kartáčováním, dokud není dosaženo úplného lesku.
V případě potřeby jsou rukojeti upevněny nýty, aby bylo zajištěno pevné a trvalé uchopení.
Všechny tyto vlastnosti z něj dělají nepostradatelný nástroj zejména pro všechny zájemce o haute cuisine.
Výběr materiálů je prvním důležitým výchozím bodem: pečlivě vybíráme pouze materiály vynikající kvality.
Použitá měď je tedy čistá měď se správnými fyzikálními vlastnostmi pro dokonalé modelování. Mosaz pro rukojeti pochází z jednotlivých ingotů první volby pro řemeslné odlévání.
Materiál:
Měď byla prvním kovem opracovaným člověkem. Jde o prakticky nezničitelný ušlechtilý kov s vysokou ekologickou hodnotou. Vlastnit měděné kuchyňské náčiní proto může znamenat vlastnit část lidské historie, která přináší radost a kouzlo při přípravě jídel i při prezentaci pokrmů.
Měď je vhodná pro dlouhé a přesné vaření díky své tepelné vodivosti, která umožňuje rovnoměrné šíření tepla po celém hrnci a poklici, takže jakmile je dosaženo požadované teploty, dochází k úsporám energie, protože vyžaduje malé množství tepla.
Pozn.: Při dalším používání získá měď svou charakteristickou starožitnou barvu . Pro ty, kteří upřednostňují lesklou měď, se doporučuje použít (pouze venku) roztok octa a soli a vetřít ocelovou vlnu nebo čisticí prostředky na měď, snadno dostupné na trhu.