Elegantní prostírání v pompejově zelené nebo hnědé mědi, 6 kusů vyrobené v Itálii.
Prostírání má elegantní design a je k dispozici ve dvou různých povrchových úpravách. Jedná se o
jedinečný kus , protože každý předmět je výsledkem
řemeslného zpracování mědi podle
italské tradice , prováděného po staletí s maximálním důrazem na detail a nezměněnou odborností měditepů.
K dispozici ve dvou povrchových úpravách:- hladká pompejsky zelená měď
- tepaná hnědá měď
Výjimečná kvalita a vytříbenost, každý předmět, s každým detailem, je výsledkem přesného a přísného
ručního zpracování provedeného vášní a uměním měditepů, s plným respektem k italské
tradici a kvalitě , pro
jedinečný a vzácný předmět. . Měděné nádobí je celé
tvarováno ručně tepání na konkrétní železné tyče dřevěnými paličkami a speciálními kladivy pro malé výroby, nebo soustruhem pro větší.
Tato technika zpracování dodává mědi nejen esteticky vylepšený vzhled, ale také větší
odolnost proti opotřebení , pro efekt molekulárního tvrzení.
Nakonec se pro ruční čištění a broušení používají biologicky odbouratelné produkty a konečné leštění zahrnuje kartáčování, dokud není dosaženo celkového lesku.
V případě potřeby jsou rukojeti upevněny nýty, aby bylo zajištěno pevné a trvalé uchopení.
Všechny tyto vlastnosti činí nádobu nepostradatelnou zejména pro všechny zájemce o haute cuisine.
Výběr materiálů je prvním důležitým výchozím bodem: pečlivě vybíráme pouze
materiály vynikající kvality. Použitá měď je tedy čistá měď se správnými fyzikálními vlastnostmi pro dokonalé modelování. Mosaz pro rukojeti pochází z jednotlivých ingotů první volby pro řemeslné odlévání v souladu s předpisy.
Materiál: Měď byla prvním kovem opracovaným člověkem. Jde o
prakticky nezničitelný ušlechtilý kov s vysokou ekologickou hodnotou. Vlastnit měděné kuchyňské náčiní proto může znamenat vlastnit část lidské historie, která přináší radost a kouzlo při přípravě jídel i při prezentaci pokrmů.
Měď je vhodná pro dlouhé a přesné vaření díky své
tepelné vodivosti, která umožňuje rovnoměrné šíření tepla po celém hrnci a poklici, takže jakmile je dosaženo požadované teploty, dochází k
úsporám energie, protože vyžaduje malé množství tepla.
Technické vlastnosti a varování:- Lze použít pro plynové, sálavé nebo elektrické vaření, nejlépe s nízkým plamenem;
- Nepoužívejte špičaté předměty v přímém kontaktu s interiérem;
- K vnitřnímu čištění nepoužívejte podložky z ocelové vlny;
- Mytí v myčce se nedoporučuje, aby nedošlo k úplné oxidaci mědi;
- Nenechávejte přístroj v přímém kontaktu s plameny nebo talíři bez jídla nebo koření uvnitř;
- Nestavte pánve na sebe; je vhodné je zavěsit.
Pozn.: Při dalším používání získá měď svou charakteristickou
starožitnou barvu . Pro ty, kteří upřednostňují lesklou měď, se doporučuje použít (pouze venku) roztok octa a soli a vetřít ocelovou vlnu nebo čisticí prostředky na měď, snadno dostupné na trhu.