Made in Italy

Ručně pocínovaná měděná oválná designová pánev s poklicí 27x20 cm - Mariachiara

  • Made in Italy
  • Kód: MARIACHIARA
Kč 10.756,09 Kč 13.445,05 -20%
Materiál ručně cínovaná tepaná měď
Dodací lhůty 7-10 pracovních dnů
Délka (cm) 27
Hloubka (cm) 20
Výška (cm) 5

Oválný hrnec s poklicí, ručně vyrobený z mědi s mosaznými rukojeťmi vyrobený v Itálii.

Praktická a funkční, stejně jako elegantní, oválná pánev z masivní mědi, ručně tepaná s poklicí a rukojetí, vyjadřuje absolutní mistrovství řemesla podle italské tradice , vyráběné po staletí s maximálním důrazem na detail a nezměněnou odborností mistrů. . mědikovci. Je to jedinečný kousek se vzácným a nadčasovým kouzlem, ideální pro vaření na pomalém plameni.

Pánev: ručně tepaná
Víko: ručně tepané

Výjimečná kvalita a vytříbenost, každý předmět, s každým detailem, je výsledkem přesného a přísného ručního zpracování provedeného vášní a uměním měditepů, s plným respektem k italské tradici a kvalitě , pro jedinečný a vzácný předmět. .
Měděné nádobí je celé tvarováno ručně tepání na konkrétní železné tyče dřevěnými paličkami a speciálními kladivy pro malé výroby, nebo soustruhem pro větší.
Tato technika zpracování dodává mědi nejen esteticky vylepšený vzhled, ale také větší odolnost proti opotřebení , pro efekt molekulárního tvrzení.
Následně se každý výrobek pocínuje ručně nad ohněm, přičemž se roztavený cín ručně rozloží uvnitř nádobí tak, aby byl bezpečný a hygienický.
Nakonec se pro ruční čištění a broušení používají biologicky odbouratelné produkty a konečné leštění zahrnuje kartáčování, dokud není dosaženo celkového lesku.
V případě potřeby jsou rukojeti upevněny nýty, aby bylo zajištěno pevné a trvalé uchopení.
Všechny tyto vlastnosti činí nádobu nepostradatelnou zejména pro všechny zájemce o haute cuisine.

Výběr materiálů je prvním důležitým výchozím bodem: pečlivě vybíráme pouze materiály vynikající kvality.
Použitá měď je tedy čistá měď se správnými fyzikálními vlastnostmi pro dokonalé modelování. Mosaz na rukojeti pochází z jednotlivých slitků první volby pro řemeslné odlévání a použitý cín je 100% čistý panenský vhodný pro potravinářské použití, v souladu s předpisy a s atestem o analýze.

Materiál:
Měď byla prvním kovem opracovaným člověkem. Jde o prakticky nezničitelný ušlechtilý kov s vysokou ekologickou hodnotou. Vlastnit měděné kuchyňské náčiní proto může znamenat vlastnit část lidské historie, která přináší radost a kouzlo při přípravě jídel i při prezentaci pokrmů.
Měď je vhodná pro dlouhé a přesné vaření díky své tepelné vodivosti, která umožňuje rovnoměrné šíření tepla po celém hrnci a poklici, takže jakmile je dosaženo požadované teploty, dochází k úsporám energie, protože vyžaduje malé množství tepla.

Technické vlastnosti a varování:
  • Lze použít pro plynové, sálavé nebo elektrické vaření, nejlépe s nízkým plamenem;
  • Nepoužívejte ostré předměty v přímém kontaktu s interiérem, doporučujeme dřevěné příbory, aby nedošlo k poškrábání pocínování;
  • K vnitřnímu čištění nepoužívejte podložky z ocelové vlny, aby nedošlo k odstranění cínu;
  • Mytí v myčce se nedoporučuje, aby nedošlo k úplné oxidaci mědi;
  • Nenechávejte přístroj v přímém kontaktu s plameny nebo talíři bez jídla nebo koření uvnitř;
  • Nestavte pánve na sebe; je vhodné je zavěsit.
Pozn.: Při dalším používání získá měď svou charakteristickou starožitnou barvu . Pro ty, kteří upřednostňují lesklou měď, se doporučuje použít (pouze venku) roztok octa a soli a vetřít ocelovou vlnu nebo čisticí prostředky na měď, snadno dostupné na trhu. Jezírko bude mít také tendenci tmavnout, ale tato přirozená reakce nemá vliv na jeho hygienu. Pokud již povlak cínování není jednotný, bude nezbytné přistoupit k novému cínování, pro které se můžete obrátit přímo na dodavatele nebo odborníky v oboru. Při dodržení výše uvedených správných opatření může pocínování vydržet až 9/10 let.

Možnost pravidelného stagnování vnitřku a jeho vnějšího leštění činí nádobu věčnou : proto se tyto nástroje často dědí z generace na generaci.
Produkty, které mohou být zajímavé
Email Newsletter
Newsletter