Ručně vyrobená bastardella z masivní matné mědi s mosazným prstenem 26 cm vyrobená v Itálii.
Tato
polokulovitá bastardella celá vyrobená z
masivní masivní mědi má
kulatý tvar s masivním mosazným kroužkem spojeným s 5 mm nýty.
Ideální pro šlehání vaječných bílků a smetany, pro vaření krémů a omáček ve dvojitém kotli, pro přípravu majonéz a jiných studených omáček.
Funkční a elegantní
design představuje jedinečný kousek , protože předmět pochází z
řemeslného zpracování mědi podle
italské tradice , vyráběné po staletí s maximálním důrazem na detail a nezměněnou odborností měditepců.
S plným respektem k italské
tradici a
kvalitě je
zcela ruční výroba výsledkem silné syntézy mezi
vášní a uměním, které dává život
jedinečnému a vzácnému předmětu. Výjimečná kvalita a rafinovanost, každý předmět a každý detail jsou výsledkem
pečlivého zpracování prováděného přísně ručně mistry měditepy.
Nakonec se čištění a leštění provádí ručně pomocí biologicky odbouratelných produktů a nakonec se leští kartáčováním, dokud není dosaženo úplného lesku.
V případě potřeby jsou rukojeti upevněny nýty, aby bylo zajištěno pevné a trvalé uchopení.
Všechny tyto vlastnosti z něj dělají nepostradatelný nástroj zejména pro všechny zájemce o haute cuisine.
Výběr materiálů je prvním důležitým výchozím bodem: pečlivě vybíráme pouze
materiály vynikající kvality. Použitá měď je tedy čistá měď se správnými fyzikálními vlastnostmi pro dokonalé modelování. Mosaz pro rukojeti pochází z jednotlivých ingotů první volby pro řemeslné odlévání.
Materiál: Měď byla prvním kovem opracovaným člověkem. Jde o
prakticky nezničitelný ušlechtilý kov s vysokou ekologickou hodnotou. Vlastnit měděné kuchyňské náčiní proto může znamenat vlastnit část lidské historie, která přináší radost a kouzlo při přípravě jídel i při prezentaci pokrmů.
Měď je vhodná pro dlouhé a přesné vaření díky své
tepelné vodivosti, která umožňuje rovnoměrné šíření tepla po celém hrnci a poklici, takže jakmile je dosaženo požadované teploty, dochází k
úsporám energie, protože vyžaduje malé množství tepla.
Technické vlastnosti a varování:- Použitelné pro vaření na plynu;
- Nepoužívejte špičaté předměty v přímém kontaktu s interiérem;
- Mytí v myčce se nedoporučuje, aby nedošlo k úplné oxidaci mědi;
- Nenechávejte přístroj v přímém kontaktu s plameny nebo talíři bez jídla nebo koření uvnitř;
- Před použitím se doporučuje pečlivé čištění a především se absolutně vyvarujte skladování potravin uvnitř;
- Nestavte pánve na sebe; je vhodné je zavěsit.
Pozn.: Při dalším používání získá měď svou charakteristickou
starožitnou barvu . Pro ty, kteří upřednostňují lesklou měď, se doporučuje použít (pouze venku) roztok octa a soli a vetřít ocelovou vlnu nebo čisticí prostředky na měď, snadno dostupné na trhu.