Made in Italy

Pekáč a obdélníková poklice z ručně pocínované mědi 40x30 cm - Mariateresa

  • Made in Italy
  • Kód: MARIATERESA2
Kč 23.639,18 Kč 29.548,72 -20%
Materiál ručně cínovaná tepaná měď
Dodací lhůty 7-10 pracovních dnů
Délka (cm) 40
Hloubka (cm) 30
Výška (cm) 8

Obdélníkový měděný pekáč s mosazným víkem a držadly, řemeslným zpracováním v Itálii.

Tento ručně tepané měděný pekáč s mosazným víkem a držadly představuje výjimečnou kvalitu a rafinace, což je výsledek ručně mědi zpracování podle italské tradice, vyrobený po staletí s maximální pozorností k detailu a nezměněné odbornosti ze strany coppersmiths.
Jedná se o jedinečný designový kus , protože výrobek je s každým detailem výsledkem precizního a pečlivého ručního zpracování při plném respektování italské tradice a kvality pro jedinečný a vzácný předmět.

Pekáč:
ručně tepaný
Víko: ručně tepané

Výběr materiálů je prvním důležitým výchozím bodem: pečlivě vybíráme pouze materiály vynikající kvality.
Použitá měď je tedy čistá měď se správnými fyzikálními vlastnostmi pro dokonalé modelování. Mosaz na rukojeti pochází z jednotlivých slitků první volby pro řemeslné odlévání a použitý cín je 100% čistý panenský vhodný pro potravinářské použití, v souladu s předpisy a s atestem o analýze.

Měděné nádobí je zcela ručně modelováno tepáním na konkrétní železné tyče dřevěnými paličkami a speciálními kladivy pro malé výroby, nebo soustruhem pro ty větší.
Tato technika zpracování dodává mědi nejen esteticky vylepšený vzhled, ale také větší odolnost proti opotřebení , pro efekt molekulárního tvrzení.
Následně se každý výrobek pocínuje ručně nad ohněm, přičemž se roztavený cín ručně rozloží uvnitř nádobí tak, aby byl bezpečný a hygienický. Konečně se pro ruční čištění a broušení používají biologicky odbouratelné produkty; zatímco konečné leštění zahrnuje kartáčování, dokud není dosaženo úplného lesku.
V případě potřeby jsou rukojeti upevněny nýty, aby bylo zajištěno pevné a trvalé uchopení.
Všechny tyto vlastnosti činí nádobu nepostradatelnou zejména pro všechny zájemce o haute cuisine.

Technické vlastnosti a varování:
  • Lze použít pro plynové, sálavé nebo elektrické vaření, nejlépe s nízkým plamenem;
  • Nepoužívejte ostré předměty v přímém kontaktu s interiérem, doporučujeme dřevěné příbory, aby nedošlo k poškrábání pocínování;
  • K vnitřnímu čištění nepoužívejte podložky z ocelové vlny, aby nedošlo k odstranění cínu;
  • Mytí v myčce se nedoporučuje, aby nedošlo k úplné oxidaci mědi;
  • Nenechávejte přístroj v přímém kontaktu s plameny nebo talíři bez jídla nebo koření uvnitř;
  • Nestavte pánve na sebe; je vhodné je zavěsit.
Materiál:
Měď je prakticky nezničitelný ušlechtilý kov s vysokou ekologickou hodnotou a byl prvním kovem opracovaným člověkem.
Vlastnit měděné kuchyňské náčiní proto může znamenat vlastnit část lidské historie, která přináší radost a kouzlo při přípravě jídel i při prezentaci pokrmů. Je určen pro dlouhé a přesné vaření díky své tepelné vodivosti , umožňuje rovnoměrné šíření tepla po celém hrnci a poklici pro optimální úsporu energie, protože jakmile je dosaženo požadované teploty, vyžaduje jen málo tepla.

Pozn.: Při dalším používání získá měď svou charakteristickou starožitnou barvu . Pro ty, kteří upřednostňují lesklou měď, se doporučuje použít (pouze venku) roztok octa a soli a vetřít ocelovou vlnu nebo čisticí prostředky na měď, snadno dostupné na trhu. Jezírko bude mít také tendenci tmavnout, ale tato přirozená reakce nemá vliv na jeho hygienu. Pokud již povlak cínování není jednotný, bude nezbytné přistoupit k novému cínování, pro které se můžete obrátit přímo na dodavatele nebo odborníky v oboru. Při dodržení výše uvedených správných opatření může pocínování vydržet až 9/10 let.
Možnost pravidelného stagnování vnitřku a jeho vnějšího leštění činí nádobu věčnou : proto se tyto nástroje často dědí z generace na generaci.
Produkty, které mohou být zajímavé
Email Newsletter
Newsletter