Odírací miska z tepané mědi na stůl, ručně vyráběný design vyrobený v Itálii.
Tento
masivní měděný stolní ohřívač je praktickým stolním doplňkem vyrobeným výhradně
z ručně tepané mědi . Má výjimečnou kvalitu a vytříbenost, protože je výsledkem
řemeslného zpracování mědi podle
italské tradice , prováděného po staletí s maximálním důrazem na detail a nezměněnou odborností mědikovců.
Jedná se o
jedinečný designový kus , protože výrobek je s každým detailem výsledkem precizního a pečlivého
ručního zpracování při plném respektování italské
tradice a
kvality pro
jedinečný a vzácný předmět. Výběr materiálů je prvním důležitým výchozím bodem: pečlivě vybíráme pouze
materiály vynikající kvality. Použitá měď je tedy čistá měď se správnými fyzikálními vlastnostmi pro dokonalé modelování. Mosaz pro rukojeti pochází z jednotlivých ingotů první volby pro řemeslné odlévání v souladu s předpisy.
Měděné nádobí je zcela
ručně modelováno tepáním na konkrétní železné tyče dřevěnými paličkami a speciálními kladivy pro malé výroby, nebo soustruhem pro ty větší.
Tato technika zpracování dodává mědi nejen esteticky vylepšený vzhled, ale také větší
odolnost proti opotřebení , pro efekt molekulárního tvrzení.
Konečně se pro ruční čištění a broušení používají biologicky odbouratelné produkty; zatímco konečné leštění zahrnuje kartáčování, dokud není dosaženo úplného lesku.
V případě potřeby jsou rukojeti upevněny nýty, aby bylo zajištěno pevné a trvalé uchopení.
Všechny tyto vlastnosti činí nádobu nepostradatelnou zejména pro všechny zájemce o haute cuisine.
Technické vlastnosti a varování:- Lze použít pro plynové, sálavé nebo elektrické vaření, nejlépe s nízkým plamenem;
- Nepoužívejte špičaté předměty v přímém kontaktu s interiérem;
- K vnitřnímu čištění nepoužívejte podložky z ocelové vlny;
- Mytí v myčce se nedoporučuje, aby nedošlo k úplné oxidaci mědi;
- Nenechávejte přístroj v přímém kontaktu s plameny nebo talíři bez jídla nebo koření uvnitř;
- Nestavte pánve na sebe; je vhodné je zavěsit.
Materiál: Měď je
prakticky nezničitelný ušlechtilý kov s vysokou ekologickou hodnotou a byl prvním kovem opracovaným člověkem.
Vlastnit měděné kuchyňské náčiní proto může znamenat vlastnit část lidské historie, která přináší radost a kouzlo při přípravě jídel i při prezentaci pokrmů. Je určen pro dlouhé a přesné vaření díky své
tepelné vodivosti , umožňuje rovnoměrné šíření tepla po celém hrnci a poklici pro optimální
úsporu energie, protože jakmile je dosaženo požadované teploty, vyžaduje jen málo tepla.
Pozn.: Při dalším používání získá měď svou charakteristickou
starožitnou barvu . Pro ty, kteří upřednostňují lesklou měď, se doporučuje použít (pouze venku) roztok octa a soli a vetřít ocelovou vlnu nebo čisticí prostředky na měď, snadno dostupné na trhu.