Vyřezávací nůž na zeleninu vyráběný ručně v Itálii.
Zeleninový nůž: menší a podobný tomu na maso a sýry, je podobný a hlavně určený na zeleninu a malé řezy. Čepele se získávají kováním za tepla kladivem, což je jediný způsob, jak dnes zaručit dobrou kvalitu řezu (údery kladiva se rozbijí a uspořádat molekuly oceli), a to díky svému krásnému a elegantnímu vzhledu. Vyrobeno z pevné rukojeti, tj. Čepel má špendlík ukrytý uvnitř rukojeti, mají povrchovou úpravu saténové čepele. Vyrábí se výhradně ručně v malém množství a bez dělby práce, ti, kdo je iniciují, je dokončují: na každé čepeli najdete iniciály řemeslníka, který je vyrobil. Tepelné zpracování zahrnuje také podchlazení na -80 ° C, aby byla zajištěna maximální kapacita a doba řezání.
Verze s rukojetí z plexiskla jsou vhodné do myčky nádobí, protože všechny naše rukojeti z plexiskla procházejí speciálním stabilizačním procesem, díky kterému jsou vhodné do myčky. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitní řezné oceli a lze je vkládat do myčky pouze ve verzi s rukojetí z plexiskla, je však dobré být informován o možných důsledcích: 1. myčka způsobí, že jakýkoli předmět v ní umytý rychle stárne. 2. čím kvalitnější řezné oceli jsou, tím méně jsou nerezové. 3. čepele mohou být obarveny malými načervenalými skvrnami nebo velkými modravými halos: na. pokud necháte vypustit nebo osušit v myčce b. pokud zůstane po použití dlouho znečištěný C. pokud je prací voda bohatá na železo 4. dobré mytí rukou a pečlivé sušení po umytí jsou tajemstvím, jak udržet vaše nože co nejlépe. 5. Ruční mytí a okamžité sušení jsou POVINNÉ pro nože s rukojetí z rohu, dřeva nebo jiných přírodních materiálů. 6. Nemyjte agresivními čisticími prostředky nebo vodou při teplotách nad 60 ° C.
Měření: - čepel 15,3 cm - hmotnost: 121 gr. - čepel z nerezové oceli, - rukojeť: kovaný plný cornotech