Rajčatový nůž vyrobený ručně v Itálii.
Nůž na rajčata : Pro krájení rajčat se můžete odchýlit od pravidla, že v kuchyni se používají pouze hladké čepele, a to pomocí tohoto nože, který svými zuby pomáhá vyrýt film pokrývající každé rajče. Čepele se získávají kováním za tepla kladivem, což je jediný způsob, jak dnes zaručit dobrou kvalitu řezu (údery kladiva se rozbijí a uspořádat molekuly oceli), a to díky svému krásnému a elegantnímu vzhledu. Vyrobeno z pevné rukojeti, tj. Čepel má špendlík ukrytý uvnitř rukojeti, mají povrchovou úpravu saténové čepele. Vyrábí se výhradně ručně v malém množství a bez dělby práce, ti, kdo je iniciují, je dokončují: na každé čepeli najdete iniciály řemeslníka, který je vyrobil. Tepelné zpracování zahrnuje také podchlazení na -80 ° C, aby byla zajištěna maximální kapacita a doba řezání.
Verze s rukojetí z plexiskla jsou vhodné do myčky nádobí, protože všechny naše rukojeti z plexiskla procházejí speciálním stabilizačním procesem, díky kterému jsou vhodné do myčky. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitní řezné oceli a lze je vkládat do myčky pouze ve verzi s rukojetí z plexiskla, je však dobré být informován o možných důsledcích:
1. myčka způsobí, že jakýkoli předmět v ní umytý rychle stárne.
2. čím kvalitnější řezné oceli jsou, tím méně jsou nerezové.
3. čepele mohou být obarveny malými načervenalými skvrnami nebo velkými modravými halos:
na. pokud necháte vypustit nebo osušit v myčce
b. pokud zůstane po použití dlouho znečištěný
C. pokud je prací voda bohatá na železo
4. dobré mytí rukou a pečlivé sušení po umytí jsou tajemstvím, jak udržet vaše nože co nejlépe.
5. Ruční mytí a okamžité sušení jsou POVINNÉ pro nože s rukojetí z rohu, dřeva nebo jiných přírodních materiálů.
6. Nemyjte agresivními čisticími prostředky nebo vodou při teplotách nad 60 ° C.
Měření:
- čepel 11,9 cm
- hmotnost: 53 gr.
- čepel z nerezové oceli,
- rukojeť: kovaný plný cornotech