Designové vědro na led na víno v leštěné tepané mědi nebo pompejově zelené, vyrobené v Itálii.
Kbelík na led představuje
jedinečný kus , protože každý předmět je výsledkem
řemeslného zpracování mědi, která je
ručně tepána podle
italské tradice , vyráběná po staletí s maximálním důrazem na detail a nezměněnou odborností mědikovců.
S plným respektem k italské
tradici a kvalitě je
zcela ruční výroba výsledkem silné syntézy mezi
vášní a uměním, které dává život
jedinečnému a vzácnému předmětu. Výjimečná kvalita a rafinovanost, každý předmět a každý jeho detail jsou výsledkem pečlivého zpracování prováděného přísně ručně mistry měditeče.
Měděné nádobí pro kulinářské použití je ve skutečnosti celé
ručně modelováno tepání na konkrétní železné tyče dřevěnými paličkami a speciálními kladivy pro malé výroby, nebo soustruhem pro větší.
Tato technika zpracování dodává mědi esteticky zdobený vzhled, ale především ji činí
odolnější vůči opotřebení , pro efekt molekulárního tvrzení.
Nakonec se čištění a leštění provádí ručně pomocí biologicky odbouratelných produktů a nakonec se leští kartáčováním, dokud není dosaženo úplného lesku.
V případě potřeby jsou rukojeti upevněny nýty, aby bylo zajištěno pevné a trvalé uchopení.
Všechny tyto vlastnosti z něj dělají nepostradatelný nástroj zejména pro všechny zájemce o haute cuisine.
Výběr materiálů je prvním důležitým výchozím bodem: pečlivě vybíráme pouze
materiály vynikající kvality. Použitá měď je tedy čistá měď se správnými fyzikálními vlastnostmi pro dokonalé modelování. Mosaz pro rukojeti pochází z jednotlivých ingotů první volby pro řemeslné odlévání v souladu s předpisy.
Materiál: Měď byla prvním kovem opracovaným člověkem. Jde o
prakticky nezničitelný ušlechtilý kov s vysokou ekologickou hodnotou. Vlastnit měděné kuchyňské náčiní proto může znamenat vlastnit část lidské historie, která přináší radost a kouzlo při přípravě jídel i při prezentaci pokrmů.
Měď je vhodná pro dlouhé a přesné vaření díky své
tepelné vodivosti, která umožňuje rovnoměrné šíření tepla po celém hrnci a poklici, takže jakmile je dosaženo požadované teploty, dochází k
úsporám energie, protože vyžaduje malé množství tepla.
Technické vlastnosti a varování:- Lze použít pro plynové, sálavé nebo elektrické vaření, nejlépe s nízkým plamenem;
- Nepoužívejte špičaté předměty v přímém kontaktu s interiérem;
- K vnitřnímu čištění nepoužívejte podložky z ocelové vlny;
- Mytí v myčce se nedoporučuje, aby nedošlo k úplné oxidaci mědi;
- Nenechávejte přístroj v přímém kontaktu s plameny nebo talíři bez jídla nebo koření uvnitř;
- Nestavte pánve na sebe; je vhodné je zavěsit.
Pozn.: Při dalším používání získá měď svou charakteristickou
starožitnou barvu . Pro ty, kteří upřednostňují lesklou měď, se doporučuje použít (pouze venku) roztok octa a soli a vetřít ocelovou vlnu nebo čisticí prostředky na měď, snadno dostupné na trhu.