Jak si Vybrat Ohřívač Ručníků pro Vytápění Koupelny - 8 Užitečných Rad

Vše, co potřebujete vědět o ohřívačích ručníků: typ, čistota, materiál, síla a spousta užitečných tipů!

Ohřívače ručníků jsou zařízení, která poskytují jak designový prvek, tak užitečnost vytápění prostředí a sušení jakýchkoli hadříků a ručníků díky vodorovným lištám, které má.
Zvláštní tvar těchto výrobků vám ve skutečnosti umožňuje používat příslušenství v různých místnostech domu, i když jsou ohřívače ručníků namontovány především v koupelně a slouží k odstranění vlhkosti.

Typy ohřívačů ručníků

Existují 2 různé typy ohřívačů ručníků: hydraulické a elektrické.
První z nich jsou nejčastěji používány, protože fungují díky systému ústředního topení, který se nachází ve většině domů. Chcete-li nainstalovat hydraulický ohřívač ručníků do stávajícího domu, jednoduše připojte produkt k centralizovanému systému pomocí ventilů.
Tyto elektrické ohřívače ručníků jsou nejlepším řešením pro velké domy, kde je ústřední topení není dosáhnout některé části domu, nebo v těch domech, kde není instalován ohřívač vody nebo plynu.
Tento typ ohřívače ručníků lze také nainstalovat do stávajícího domu pomocí elektrikáře, protože pracují zcela nezávisle na stávajícím topném systému.

Kam umístit ohřívač ručníků

Před zakoupením vašeho oblíbeného ohřívače ručníků je dobré posoudit, na kterou stěnu se vejde a referenční místnost. Abyste si plně užívali funkčnost tohoto spotřebiče, je ve skutečnosti vhodné vzít v úvahu řadu faktorů, jako je velikost a tvar místnosti, kde bude spotřebič umístěn, přítomnost jakýchkoli existujících trubek, které usnadní montážní úkol, rozměry ohřívače ručníků. a jeho typ.
Kromě toho je nutné vzít v úvahu design prvku, protože ten, který je umístěn na stěně, bude vždy v zorném poli, takže je vhodné zvolit model, který nejlépe vyhovuje stylu vybavení dané oblasti.
Díky této technologii bude možné zvolený ohřívač ručníků instalovat do všech stěn domu, ale abyste si mohli užít teplo vyzařované na maximum , je vhodné zvolit jako zeď nejchladnější, která je obvykle ta, která je umístěna poblíž okna nebo předních dveří. Tímto způsobem bude vnitřní horký vzduch homogennější a lépe distribuovaný.
Pokud máte v úmyslu použít ohřívač ručníků do koupelny, je vhodné pro umístění produktu zvolit stěnu poblíž vany nebo sprchy. Tímto způsobem bude možné při praní využít většího tepla a také si užít výhodu, že máte po ruce ručníky a ubrousky, které snadno usušíte.

Rozměry ohřívače ručníků

Pokud je záměrem mít předmět, který může v koupelně odvlhčit ručníky, nejlepší je vybrat dostatečně velký model, který může obsahovat správné množství prádla.
Kromě toho je pro velké místnosti dobré zvolit ohřívač ručníků, který se vyvíjí svisle s řadou vodorovných tyčí, na které lze ručníky ukládat praktickým a pohodlným způsobem, a také umožnit uživateli mít volné tyče, které mohou distribuovat teplo.
V malých místnostech mohou být modely žebříků dostačující s menším počtem prvků: vodorovnými pruhy. Na trhu jsou také ultra plochá řešení, která vám umožní lépe optimalizovat prostor.
Obecně jsou rozměry ohřívače ručníků dány pruhy, které jsou na něj aplikovány, a vzdáleností, která existuje mezi jedním a druhým vodorovným pruhem.
Ohřívač ručníků s mnoha pruhy je ideálním řešením pro uložení několika ručníků, ale zabírá mnohem více místa, takže jeho vložení je vhodné ve velkých místnostech.

Materiály ohřívačů ručníků

Ohřívače ručníků mohou být obecně z oceli nebo hliníku. Ocelové výrobky jsou oblíbené, protože se mohou velmi rychle zahřát, a proto okamžitě pociťují pocit tepla. Kromě toho má vyrobené teplo tendenci být zadržováno po dostatečně dlouhou dobu, takže po vypnutí se bude i nadále ohřívat. Kromě toho mohou ohřívače ocelových ručníků nabývat různých tvarů a velikostí, a proto se stávají vhodnějšími pro designová řešení.
Na hliník Sušák na ručník dokážou se zahřát rychleji než ocelové, ale přesto jsou dražší a nemají stejnou schopnost zadržovat teplo. Jedním z hlavních pozitivních aspektů ohřívače hliníkových ručníků je poměrně nízká měrná hmotnost konečného produktu, takže bude možné jej namontovat i na tenké stěny a na vnitřní stěny, které slouží jako dělicí prvky mezi jednou místností a druhou.
Pokud potřebujete produkt, který je silný a odolný, je dobré zvolit ocel, která je od přírody mnohem odolnější než hliník.

Čištění ohřívačů ručníků

Aby bylo zajištěno, že ohřívače ručníků budou vždy fungovat co nejlépe, je vhodné provádět neustálé a časté čištění a údržbu.
Pokud chcete mít čistý spotřebič, je nejlepší zvolit model, kde jsou vodorovné pruhy dostatečně daleko od sebe. Tímto způsobem bude možné projít různými prvky vlhkou houbou, která odstraní prach.
Mimo jiné je třeba si uvědomit, že zadní stavba musí být také čistá, a proto je dobré vyhodnotit správnou montážní vzdálenost mezi topným tělesem a stěnou, která musí být správná, aby umožňovala průchod ruky .
Nakonec je třeba říci, že spotřebiče s plochými vodorovnými tyčemi lze čistit lépe než ty s kulatými tyčemi, které hromadí prach také v horní oblasti.

Jakou elektrickou energii zvolit pro ohřívač ručníků?

Síla elektrického ohřívače ručníků se počítá velmi jednoduchým způsobem a v přímém vztahu k povrchu koupelny.
Doporučujeme zvážit 00 W na m2 a přidat 30% ke kompenzaci ztráty tepla absorbovaného ručníky: za předpokladu, že je radiátor 1 m2, 130 W.
Průvodce výkonem elektrických ohřívačů ručníků:  Povrch koupelny - Výkon vyhřívaný držák na ručníky ve W
  • 3 m² - 390 W
  • 4 m² - 520 W
  • 5 m² - 650 W
  • 6 m² - 780 W
  • 8 m² - 1040 W.
  • 10 m² - 1300 W
Elektrické ohřívače ručníků, které mají také vyhřívací část s ventilátorem, vyjadřují svůj celkový výkon pomocí vzorce, ve kterém je nejprve uveden výkon ventilátoru a druhý v pořadí ohřívač ručníků: 1000 W + 750 W.
Koupelna, která má horní povrch, může být vybavena druhým elektrickým ohřívačem ručníků nebo druhým nezávislým topným zařízením.

8 tipů, jak dobře vybrat ručníkový radiátor

  1. Abyste si mohli dobře vybrat radiátor na sušení ručníků, musíte zvážit: pokud máte kotel orientovaný na smíšený ohřívač ručníků;
  2. Ploché trubky mají větší topnou plochu;
  3. Suchá setrvačnost nabízí lepší návrat tepla;
  4. Časovač výrazně snižuje účet za elektřinu a je-li používán správně, zaručuje, že ručníky a župany budou vždy suché;
  5. Nešetřete na upevňovacích šroubech, protože ohřívač ručníků je těžký, když je prázdný a zvláště když je naložený;
  6. Respektujte přidání o 30% více pro výpočet výkonu elektrického ohřívače ručníků;
  7. Pokud je elektrický vysoušeč ručníků jediným topným systémem ve vaší koupelně a vaše ubytování je vyhřívané, vyberte si ohřívač ručníků s ventilátorem (1 000 W), snadno získáte 3 stupně za pár minut;
  8. Vyberte si hliníkový ohřívač ručníků pro rychlý nárůst teploty.
Kliknutím sem zobrazíte naši nabídku hydraulických a elektrických ohřívačů ručníků.
Produkty, které mohou být zajímavé
Email Newsletter
Newsletter