Pro telefonickéTel. 0541 623760 od 9:00 do 17:00
  • 0
  • 0

3 nože na sýr z nerezové oceli, Berti exkluzivně pro Viadurini - Asiago

Kód: ASIAGO
Kč 12.007,31 Kč 18.612,42 -35%
včetně DPH

madein_italy

- +
Materiál
nerezová ocel
Dodací lhůty
5/8 pracovních dnů
Coltellerie Berti

Sada 3 nožů Berti sýrový ceremoniál exkluzivně pro Viadurini, vysoce kvalitní vyrobený v Itálii.

Krabice obsahující 3 nože na servírování všech sýrů na stole:
Kompakt: Které sýry se krájí tímto nožem: tento typ nože se obecně používá pro sýry s velmi vysokou a zaoblenou stranou, jako je například stolní parmazán, zralé pecorino romano, fiore sardo, sicilské canestrato, zralé castelmagno, gavoi a všechny sýry s podobnými vlastnostmi. Jak používat tento nůž: je to nůž, který dokáže dokonale nahradit řadu nožů s mandlovou čepelí, zahnutým mandlí, přibitým srdcem, které se používají k gravírování a štípání kompaktních, tvrdých, zrnitých nebo křídových těstovin. Špička musí být přilepená na kůrku a poté rovnoměrným a silným tlakem po tažení okraje čepele se těsto krájí a jemně odchází.

Semidura: Které sýry krájet tímto nožem: fontina, raschera, čerstvá toma, ementál, mladý asiago, sicilské canistrato a všechny sýry s podobnými vlastnostmi. Jak používat tento nůž: polotvrdá konzistence mléčné pasty vyžaduje šikovný, lehce těžký nůž, strukturovaný tak, aby se sýr sušil, aniž by na řezaných stěnách vznikly rány, k čemuž by u nože s nadměrným množstvím mohlo dojít široká a silná čepel. Současně musí být čepel schopná řezat do kůry, která je obecně výrazněji konzistentní než vnitřní těsto. Z tohoto důvodu je tvar čepele uprostřed mírně klenutý, čímž se vytváří jako pronikavý klín. Pokud je kůra příliš silná, může se tento předmět krátkým příčným pohybem proměnit v pilu. To umožňuje řezbáři přesně použít stejný tlak, aby se zabránilo škodlivým formám prohýbání podkladové části. Tlak vyvíjený na čepel musí být proto mírný a musí být ovládán kolmo k nosné ploše, aby se zabránilo nepřiměřenému ohýbání.

Pastemolli: Které sýry krájet tímto nožem: gorgonzola, mozzarella, robiole, sýr quartirolo z Val Camonica, murianengo, panerone a všechny sýry s podobnými vlastnostmi. Jak používat tento nůž: Čepel nože na měkké nebo měkké sýry musí těsto krájet, aniž by se na něj lepilo, a oddělit tak zaschlé plochy jasným způsobem bez ohýbání nebo drcení. Řezbář musí rozhodně řezat s pohybem původně nakloněným k nosné ploše, dělat otočný bod na koncové části nože a operovat zbytek čepele kolmo k nosné ploše, ale ve směru otáčení. V hypotéze, že těsto je příliš jemné, protože nechci, aby se nožem rozmazalo a strašně se trhalo, vysvětlím tajemství, ale nikomu to neříkej: navlhčete čepel vlhkým hadříkem, abyste snížili tření co nejvíce a usnadněte klouzání po něžném těstu. Tento nůž je na konci čepele vybaven malou vidličkou, která bude užitečná pro podávání připravených porcí.

Čepele se získávají řezáním laserem z plechů ze speciální řezné oceli, což umožňuje velmi vysokou kvalitu čepele (jemná a objednaná velikost zrna bez kování). Vyrobeno s plnou špicí, tj. Čepel je z jednoho kusu, který prochází celou rukojetí, mají povrchovou úpravu saténové čepele.
Vyrábí se výhradně ručně v malém množství a bez dělby práce. Ti, kdo je iniciují, je dokončují: na každé čepeli najdete iniciály řemeslníka, který je vyrobil. Tepelné zpracování zahrnuje také podchlazení na -80 ° C, aby byla zajištěna maximální kapacita a doba řezání.

Verze s rukojetí z plexiskla jsou vhodné do myčky nádobí, protože všechny naše rukojeti z plexiskla procházejí speciálním stabilizačním procesem, díky kterému jsou vhodné do myčky. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitní řezné oceli a lze je vkládat do myčky pouze ve verzi s rukojetí z plexiskla, je však dobré být informován o možných důsledcích:
1. myčka způsobí, že jakýkoli předmět v ní umytý rychle stárne.
2. čím kvalitnější řezné oceli jsou, tím méně jsou nerezové.
3. čepele mohou být obarveny malými načervenalými skvrnami nebo velkými modravými halos:
na. pokud necháte vypustit nebo osušit v myčce
b. pokud zůstane po použití dlouho znečištěný
C. pokud je prací voda bohatá na železo
4. dobré mytí rukou a pečlivé sušení po umytí jsou tajemstvím, jak udržet vaše nože co nejlépe
5. Ruční mytí a okamžité sušení jsou POVINNÉ pro nože s rukojetí z rohu, dřeva nebo jiných přírodních materiálů.
6. Nemyjte agresivními čisticími prostředky nebo vodou při teplotách nad 60 ° C.

Měření:
- plné nože
- hmotnost: 201 gr.
- čepel z nerezové oceli
- rukojeť: červené plexisklo

Produkty, které mohou být zajímavé

Poslední zobrazené produkty