Jak si vybrat ten správný sady nožů vhodné pro naše potřeby? A jak se pozná kvalitní soubor?
Zde je praktický průvodce. Nože jsou nepostradatelné v kuchyni, a musí být pohodlné, praktické a ostré.
materiál čepele
Uhlíková ocel: slitina železa a velmi staré uhlíku, které vytváří levnou produkt, ale s vynikajícím výtěžkem. Budete muset přijmout preventivní opatření, ale ne na to, aby rez v průběhu času.
Nerezová ocel (Inox): Má hezký rys ne rzi v průběhu času, a když je vystaven ve vlhkém prostředí a tak, aby vydržely každodenní používání v kuchyni kyselin.
Keramika: keramika je velmi lehké a velmi ostré nože. Kromě toho, není kov, čepel nekoroduje a není pravděpodobné, že oxidaci některé složky (zeleninu, například). Musíme věnovat větší pozornost tomuto typu nože, protože jsou křehčí.
Materiál rukojeti
Wood: Rukojeť je velmi šikovný, ale vzhledem k pórovitost dřeva tendenci absorbovat mikroorganismy. Proto musíme umýt ruce, a ne v myčce nádobí.
Plastu: Plastové nože jsou lehké, praktické použití a neabsorbují mikroorganismy. Ale oni jsou více nepřesné ve srovnání s jinými typy nožů.
Nerezová ocel: Nože výhodného materiálu, protože podle Chef odolný a hygienický. Musíte se osobně pokusit se zjistit, zda jsou vhodné k našemu manuálu, protože jsou těžší než ostatní.
Existuje mnoho modelů profesionálních nože kuchyňské
nože včetně
kuchaře (carvingové), pro
zeleninu (Santoku), pilovité, na
kosti (Boucher),
řezání závitů, frézování nůž a vidličku řezbářské z pečeně.
Pro milovníky skvělou kuchyni pak jsou užitečné
nůž Bonecrusher (Cleaver),
průměrný Trinciante (Mezzocolpo) a
Crescent.
Jsou samozřejmě nezbytné příslušenství pro údržbu nožů. Doplňky jako
ocílku, který je užitečným a nezbytným nástrojem pro zvýraznění své nože doma.
Tip na údržbu vašich nožů? Umýt ruce a okamžitě osušte!
V našem e-shopu můžete najít velké množství profesionálních nožů a sběratelských modelů
Berti příbory vysokou kvalitu za zvýhodněné ceny.