Ručně vyrobený nůž Ancona s jednoduchou čepelí z pružinové oceli Vyrobeno v Itálii.
Tato řada
regionálních nožů je součástí starodávné tradice a každý předmět je ručně vyráběn mistrovskými nožíři, kteří jsou odborníky v tomto odvětví a kteří respektují tradiční techniky, a tak dokážou oživit způsoby a zvyky místa. Tyto typy nožů jsou typické pro různá hlavní města a oblasti italského poloostrova a díky lásce k tradici oživují kulturu a zvyky minulosti, a tak dokážou vyprávět kus historie.
Tento nůž je
věrnou reprodukcí nože
Anconetano ,
typ
regionálního nože používaného od poloviny 19. století na břehu středního pobřeží Jaderského moře, protože představoval věrný nástroj rybáře.
Charakteristickým znakem tohoto produktu je jedinečný
pružinový mechanismus svého druhu, který se skládá z ploché pružiny, která je našroubována na zadní část rukojeti, velmi připomínající rohatkovou pružinu, ale se systémem otevírání, který je stejný jako u jednoduchého pružinového nože. Čepel je vyrobena z
oceli MA5M, zatímco rukojeť s plným hrotem je vyrobena z
rohoviny a má malý „krok“ na počátečním konci, který se používal k navíjení rybářských sítí.
Konečný produkt, který je
vyroben v Itálii a je
vyroben z kvalitních materiálů, vám umožní vyprávět příběh tím, že vám připomene zvyklosti a zvyky z
minulosti a zároveň předá
kulturu minulosti díky pozornosti k detailu, úctě k tradici a vášeň. mistrů nožířů.
Měření:- délka čepele: 8 cm;
- celková délka: 19 cm.
Dostupné povrchové úpravy rukojeti :
Pozn . : povrchové úpravy na fotografiích jsou orientační. Každá rukojeť rohoviny je jedinečná a má různé barevné odstíny.